Mjukglass och slush i sommar värmen

18.07.2017 12:14

Äntligen är sommaren här, och högsäsongen för både mjukglass och slush är i full gång på allvar hos oss på Bergamunken, alla kiosker och glassförsäljare runt hela Sverige. Den här sommarens väder har dock gjort att försäljningen på vissa håll har varit lite upp och ned, och det kan man ju verkligen förstå med tanke på det väder som varit. När det ena dagen är 25 grader varmt, med ljumma vindar, och nästa dag är 15 grader och nordliga kalla vindar, då är inte glass eller slushlusten på högsta nivå. Men vi svenskar är rätt trogna till glass i alla fall.

Vi svenskar äter väldigt mycket glass per person. Tvåa i världen! Totalt sett i världen är det amerikanerna som äter allra mest glass per person och år. I Europa är det faktiskt Finland som leder, tätt följd av oss här i Sverige, där vi äter omkring 10 liter glass per person och år. Vilken tror du favoritsmaken i Sverige är? Visst är det Vanilj glassen! Mums, en klar favorit bland våra kunder också!

Enligt mejeriföretaget Arla så ser man också att 72 procent av svenskarna äter någon form av glass minst en gång i veckan från mars till september månad. Av alla som äter glass säger dom flesta att de helst äter den hemma.

Här är smakerna på glass som vi svenskar gillar allra mest i turordning:
1. Vanilj
2. Choklad
3. Pekannöt
4. Lakrits
5. Romrussin
6. Jordgubb
7. Pistage
8. Melon
9. Polka
10. Päron

Vill du bjuda på mjukglass hemma, på partyt, kalaset eller i företagsmontern eller på eventet så har vi på Bergamunken maskinerna som passar till alla tillfällen. Läs gärna mer på vår hemsida för mer information hur du går tillväga för att hyra en mjukglassmaskin av oss, på ett smidigt, enkelt och bekvämt sätt.

www.bergamunken.com/hyra-mjukglassmaskin

Vi har även mjukglassmaskiner till försäljning, och säljer Ugolinis smidiga mjukglassmaskiner. Dessa kan du läsa mer om på vår hemsida. Mycket smidiga och praktiska glassmaskiner.

https://www.bergamunken.com/ugolini-minigel-mjukglass

Slushens högtid är såklart nu under sommaren men också under våren och början på hösten. Många av våra kunder hyr en slushmaskin för att kunna servera goda drinkar på festen. Det blir en lätt match, och alla våra kunder säger att det blir "succe". Roligt tycker vi på Bergamunken. Slushen kan du få i flera olika smaker och färger. Vad sägs om cola, eller varför inte jordgubb? Klassiker! Vi har även smaker som passionsfrukt, citron/lime, päron, apelsin, äpple, hallon, blåbär, passionsfrukt och piggonino (päronglass). Gör något annorlunda och bjud på en päronslush, som är på bilden. Tilltalande färg och tungan blir grön! Dom pupuläraste smakerna är dock citron/lime följt av jordgubb och cola.

Många av våra kunder gör goda drinkar som strawberry daiquiris och margaritas. Det blir en lätt match med våra slushmaskiner.

Vi har även alla tillbehör samt reservdelar till slushmaskiner av italienska kvalitetsmärket CAB. Sugrör med sked, slushmuggar, margaritaglas, timglas och andra tillbehör hittar du självklart hos oss på Bergamunken.

Hyr en slushmaskin och se succén bli ett faktuom på din fest eller party!

Läs mer om att hyra en slushmaskin på vår hemsida.

www.bergamunken.com/hyra-slushmaskin

Bergamunken säljer även slushmaskiner från Italienska Ugolini samt Italienska CAB. Läs gärna mer om du vill köpa en slushmaskin på vår sida Köpa slushmaskin eller Köpa slushmaskin Ugolini.

Varmt välkommen till oss på Bergamunken. Uthyrning och försäljning av nöjesutrustning sedan starten 2009. Vi kan det vi gör, och är ett seriöst företag som du kan lita på!

Vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och andra delar av Sverige.

Fritt skriver, och källa:
https://mittkok.expressen.se/artikel/svenskarna-ater-nast-mest-glass-i-europa/
Bilder: COPYRIGHT BERGAMUNKEN