Blogg

18.07.2017 12:14

Äntligen är sommaren här, och högsäsongen för både mjukglass och slush är i full gång på allvar hos oss på Bergamunken, alla kiosker och glassförsäljare runt hela Sverige. Den här sommarens väder har dock gjort att försäljningen på vissa håll har varit lite upp och ned, och det kan man ju verkligen förstå med tanke på det väder som varit. När det ena dagen är 25 grader varmt, med ljumma vindar, och nästa dag är 15 grader och nordliga kalla vindar, då är inte glass eller slushlusten på högsta nivå. Men vi svenskar är rätt trogna till glass i alla fall.

Vi svenskar äter väldigt mycket glass per person. Tvåa i världen! Totalt sett i världen är det amerikanerna som äter allra mest glass per person och år. I Europa är det faktiskt Finland som leder, tätt följd av oss här i Sverige, där vi äter omkring 10 liter glass per person och år. Vilken tror du favoritsmaken i Sverige är? Visst är det Vanilj glassen! Mums, en klar favorit bland våra kunder också!

Enligt mejeriföretaget Arla så ser man också att 72 procent av svenskarna äter någon form av glass minst en gång i veckan från mars till september månad. Av alla som äter glass säger dom flesta att de helst äter den hemma.

Här är smakerna på glass som vi svenskar gillar allra mest i turordning:
1. Vanilj
2. Choklad
3. Pekannöt
4. Lakrits
5. Romrussin
6. Jordgubb
7. Pistage
8. Melon
9. Polka
10. Päron

Vill du bjuda på mjukglass hemma, på partyt, kalaset eller i företagsmontern eller på eventet så har vi på Bergamunken maskinerna som passar till alla tillfällen. Läs gärna mer på vår hemsida för mer information hur du går tillväga för att hyra en mjukglassmaskin av oss, på ett smidigt, enkelt och bekvämt sätt.

www.bergamunken.com/hyra-mjukglassmaskin

Vi har även mjukglassmaskiner till försäljning, och säljer Ugolinis smidiga mjukglassmaskiner. Dessa kan du läsa mer om på vår hemsida. Mycket smidiga och praktiska glassmaskiner.

https://www.bergamunken.com/ugolini-minigel-mjukglass

Slushens högtid är såklart nu under sommaren men också under våren och början på hösten. Många av våra kunder hyr en slushmaskin för att kunna servera goda drinkar på festen. Det blir en lätt match, och alla våra kunder säger att det blir "succe". Roligt tycker vi på Bergamunken. Slushen kan du få i flera olika smaker och färger. Vad sägs om cola, eller varför inte jordgubb? Klassiker! Vi har även smaker som passionsfrukt, citron/lime, päron, apelsin, äpple, hallon, blåbär, passionsfrukt och piggonino (päronglass). Gör något annorlunda och bjud på en päronslush, som är på bilden. Tilltalande färg och tungan blir grön! Dom pupuläraste smakerna är dock citron/lime följt av jordgubb och cola.

Många av våra kunder gör goda drinkar som strawberry daiquiris och margaritas. Det blir en lätt match med våra slushmaskiner.

Vi har även alla tillbehör samt reservdelar till slushmaskiner av italienska kvalitetsmärket CAB. Sugrör med sked, slushmuggar, margaritaglas, timglas och andra tillbehör hittar du självklart hos oss på Bergamunken.

Hyr en slushmaskin och se succén bli ett faktuom på din fest eller party!

Läs mer om att hyra en slushmaskin på vår hemsida.

www.bergamunken.com/hyra-slushmaskin

Bergamunken säljer även slushmaskiner från Italienska Ugolini samt Italienska CAB. Läs gärna mer om du vill köpa en slushmaskin på vår sida Köpa slushmaskin eller Köpa slushmaskin Ugolini.

Varmt välkommen till oss på Bergamunken. Uthyrning och försäljning av nöjesutrustning sedan starten 2009. Vi kan det vi gör, och är ett seriöst företag som du kan lita på!

Vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och andra delar av Sverige.

Fritt skriver, och källa:
https://mittkok.expressen.se/artikel/svenskarna-ater-nast-mest-glass-i-europa/
Bilder: COPYRIGHT BERGAMUNKEN

24.03.2017 10:37

Glassens dag firar vi idag den 24 mars 2017. Egentligen kallas den för Europeiska dagen för hantverksmässigt tillverkad glass.

Vi på Bergamunken älskar glass. Speciellt mjukglass. Den är kanske inte hantverksmässigt tillverkad, utan tillverkas i en mjukglassmaskin, som man kan hyra av oss på Bergamunken.
 
I detta inlägg kommer vi ta upp lite mer om just mjukglass.

Mjukglass är en mjuk variant av glasssom tillverkas i en mjukglassmaskin som Du kan hyra av oss på Bergamunken! Mjukglass köper man vanligtvis i kioskergatukök och uteserveringar. Den är vanligast under sommarsäsongen men går att köpa året om. 

Hyr en mjukglassmaskin till ditt kalas, event eller andra evenemang, där du vill bjuda på något gott och som kommer fånga mångas blickar.

Som namnet antyder är mjukglass mjukare än vanlig glass, och den tillreds på plats vid serveringsstället med hjälp av en mjukglassmaskin som fylls på med mjukglassmix. All glass måste frysas snabbt för att undvika kristallisering. Då blir glassen isig och mindre god. Mjukglassmaskin i mindre format finns att köpa och hyra för hemmabruk. Det finns även mjukglassbas att köpa i livsmedelsbutik för tillredning i hemmet med elvisp och frys.

Mjukglassen serveras för det mesta i våffla, strut eller glassbägare. Den vanligaste smaken är vanilj, men andra varianter så som choklad och jordgubbssmak förekommer. Många mjukglassmaskiner kan göra "blandad" mjukglass som består av två till tre olika smaker. Vi på Bergamunken har en sådan mjukglassmaskin.

Vanliga tillbehör till glass är strössel, doppad choklad (chokladdopp), choklad- eller kolasås samt ibland grädde och olika frukter som jordgubbar och blåbär.

Den mjuka konsistensen skapas genom att luft tillförs i glassen. Mer luft ger en krämigare och något mjukare glass och medför att glassen smälter snabbare än mjukglass med mindre luft. Här i Norden tillsätts i regel mer luft i mjukglassen än södra Europa.

Mjukglass produceras vid en temperatur på runt -4 °C jämfört med vanlig glass, som förvaras vid runt -15 °C i en frys eller frysbox.

Den första typen av mjukglass skapades i USA på 1930-talet av Tom Carvel, som startade upp en känd restaurangkedja i USA. Det var när hans glassbil fick punktering och gick sönder strax utanför New York som han parkerade sin bil och började sälja sin smälta glass till förbipasserande semesterfirare. Inom två dagar hade han sålt hela sin leverans av glass och drog slutsatsen att både en fast och mjuk (i motsats till hårda) frysta desserter var potentiellt goda affärsidéer.

Margaret Thatcher anses vara mjukglassens uppfinnare. Kemisten från Oxford i England uppfann en mjukglass med mer luft invispad i, och möjligheten att pumpa glassen genom en maskin. Den nya glassen spreds över Storbritannien genom numera legendariska ”Mr Whippy’s” glassbilar.

 


Du kan läsa mer på vår hemsida: 


bergamunken.com/mjukglass
www.bergamunken.com

Välkommen till oss på Bergamunken - vi kan glass, speciellt mjukglass :)

Annan rolig fakta om glass:

https://mittkok.expressen.se/baka/artikel/7-saker-du-inte-visste-om-glass/?sida=3

Källa: Wikipedia och fritt skrivet

15.02.2017 22:19
Mjukglass i vårsolen, kan det bli annat än godare? Oavsett om det är inne i stan, gåendes på en strand vid havet, på ett party, kalas eller företagsevenemang så tycker vi att alla ska få chansen att smaka på ritkgit god mjukglass med vårsolen strålandes i ansiktet. Känslan är ju alldeles underbar!

Våren närmar sig med stormsteg. Visst är det fantastiskt? Då kan man gott unna sig en god mjukglass utomhus. Varför inte fira att våren är här med en mjukglassmaskin? Glass hör ju våren till! Lika självklart som tussilagon! Svenskarna äter ju nästan mest glass i hela världen, räknat per kapita. Kanske inte mest, men nästa mest!
 
Oavsett om du nu är i Stockholm eller Göteborg tycker vi på Bergamunken att Du ska kunna njuta av en god mjukglass från Triumfglass. Det är nämligen den glassen som vi säljer, och som är väldigt uppskattad hos våra kunder. Krämig, god och med en tydlig vaniljsmak, smakar den precis så gott som en mjukglass ska smaka! Godaste mjukglassen, sa en kund nyligen.

I Stockholm kan du hyra en mjukglassmaskin med ett komplett Partypaket. Där ingår mjukglassmaskinen, mjukglassmix, skedar och bägare. Ett komplett paket för att det ska va enkelt för dig som kund.
 
Vi har även partypaket med våra popcornmaskiner, slushmaskiner och sockervaddsmaskiner, om du kanske vill komplettera med något mer än en mjukglassmaskin till ditt party, eller vad du nu har för spännande event.
 
Ett uppskattat och trevligt inslag är i alla fall vad Bergamunkens maskiner gör för din fest!
 
Välkommen till oss på Bergamunken - När du vill bjuda på riktigt god mjukglass!

Vi önskar alla en ritkgit glassig vår!

Läs mer i vår andra blogg: https://bergamunken.blogg.se/
03.01.2017 11:42

Köpa popcornmaskin

 Köpa popcornmaskin 

Köpa popcornmaskin och tillbehör av högsta kvalitet gör Du självklart av oss på Bergamunken. Vi är återförsäljare och säljer popcornmaskiner från amerikanska Gold Medal.
 
Popcornmaskin med tillbehör av högsta kvalitet, för tillverkning av riktigt goda popcorn, självklart från popcornens hemland, USA!
 
Köp en popcornmaskin idag, och du kommer se alla dom fördelarna det innebär för dig att bjuda på färska popcorn på plats där dina kunden finns. Doften, stämningen, atmosfären...
Popcornmaskin och tillbehör till bästa kvalitet, självklart hjälper vi dig hela vägen till popcornsucce!
 

Läs gärna mer på vår hemsida: https://www.bergamunken.com/k-pa-popcornmaskin

07.12.2016 01:03
Hyra sockervaddsmaskin i Stockholm, Göteborg och Malmö gör Du enkelt och billigt av oss på Bergamunken. Till våren och sommaren är det dags för skolfester och skolavslutningar, och vad passar inte bättre än att hyra en sockervaddsmaskin. Vi har hyrt ut till flera skolklasser och föreningar, och vilken succé det varit! Wow...

Sockervadd, även kallat spunnet socker, besår mest av luft, och socker såklart. En sockervadd innehåller ungefär 2 sockerbitar med socker, alltså betydligt mindre än en burk med läsk, som kan innehålla så mycket som 10 bitar med socker.

Ett kilo socker räcker till runt 40-50 vaddar. Väldigt drygt med andra ord...

Vi har sockervaddsstrutar (sockervaddspinnar) och färgat socker att köpa, som gör ditt sockervaddsevent till det lilla extra!

Läs mer på vår hemsida:
https://www.bergamunken.com
https://www.bergamunken.com/hyra-sockervaddsmaskin

Hyra sockervaddsmaskin i Göteborg? Då kan du kika in här:
https://www.bergamunken.com/hyra-sockervadd-i-g-teborg

Färdiga partypaket för privatpersoner finns på den här sidan och finns tillgängliga i Stockholm:
https://www.bergamunken.com/party-paket-sockervadd

Vill du köpa en sockervaddsmaskin? Läs mer på den här sidan:
https://www.bergamunken.com/k-pa-sockervaddsmaskin

Varmt välkommen till oss på Bergamunken, där vi förgyller din skolfest eller kalas med en sockervaddsmaskin. Känslan av att gå på tivoli, fast hemma på ditt kalas eller fest, eller skolparty!

20.01.2016 00:00

 

Popcornbägare med tryck & popcornstrutar med tryck

 

Popcornbägare med tryck och popcornstrutar med tryck med din egna logotype, dina bilder eller varför inte monternummer på mässan, eller något annat innehåll som du vill marknadsföra på ett annorlunda och spännande sätt, kan du nu beställa hos oss på Bergamunken. På eventet, mässan eller ditt företagsevenemanget bjuder du elegant och snyggt på popcorn eller andra godsaker i dessa trevliga kartonger/strutar.

Vi har flera olika strlekar på våra popcornbägare. Den vanligaste storleken på bägaren rymmer runt 9 dl med härligt ljuvligt goda popcorn. Popcornstruten rymmer ca 7 dl med goda popcorn.

Tillverkning av strutarna och popcornbägarna sker här i Stockholm, och leveranstiden är
från enbart 5 arbetsdagar, beroende på vår beläggning.

Kontakta ossBergamunken för mer information samt en offet. Hyra popcornmaskin kan du också göra hos oss. Poppa på plats och förvara popcornen i våra fina popcornmaskiner, serverade i profilerade popcornstrutar och popcornbägare.

Vi har även färdigpoppade popcorn att fylla upp popcornmaksinen med!

Varmt välkommen till Bergamunken - Allt till ditt event med popcorn


Popcornstutar till bland annat H&M, Hydroscand, Kirurgveckan samt Mix Megapol!


Popcornbägare med tryck till Paulssons fastigheter

16.03.2014 16:41

Varmt välkommmen att besöka vår nya hemsida:


https://www.hyra-mjukglassmaskin.se

08.01.2014 13:58

Hejsan

Du kan gå in på vår systersajt här:

https://www.hyramjukglass.n.nu!

Varmt välkommen!